3XGS Saturday 2022
3xGS sunday programme 2022

Musikken 2022

Pecha Kucha

fredag 8. juli Kl. 13.00

 

Pecha Kucha er et aarhusiansk world-band bestående af 12 unge musikere. Deres musikunivers har rødder i klassiske afrobeats og er opbygget af fængende blæserriffs og legende, insisterende rytmer, som inviterer publikum ud på dansegulvet.

Bandet har en bred besætning af dygtige instrumentalister og sangerinder, og med en stabil rytme- og percussionsektion som støtte kan blæserne give den fuld gas.

Glæd jer til en skøn og energisk koncert i selskab med dette unge og fremadstormende band under åben himmel.

Lineup:

Elvine og Thomas (sax), Tara (sax, voc), Viola (trp, voc), Lea (cl, voc), Mikkel (g), Maria (key, voc), Albert (b), Sophie (perc, keys, voc), Erik and Albert (perc), Viggo (drm)

Døssing

fredag 8. juli Kl. 15.00

Døssing er en nydannet søskendetrio bestående af Jon, Aske og Mathilde Døssing Bendixen, som musikalsk bevæger sig inden for instrumentaljazz, der i høj grad er betonet af en legesyg tilgang samt en umiskendelig kemi i deres kompositioner og udtryk på scenen.

Når man som lytter og publikum bliver introduceret til døssing fremgår det tydeligt, at trioen kommer med en baggrund, hvor musikken og det kreative islæt har været en dybt forankret del af livet.

Det er nemlig ikke helt tilfældigt, at søskendeflokken har fået denne del med i bagagen. Som børn af folktronica-pionererne fra Sorten Muld og med store dele af deres barndom i bofællesskabet Toustrup Mark i Østjylland, kan døssing siges at have fået musik, fællesskab og samskabelse ind fra barnsben.

Lineup:

Mathilde Døssing Bendixen (Vocal/Trombone), Jon Døssing Bendixen (Keys/Synthesizer),

Aske Døssing Bendixen (Percussion)

Abekejser

fredag 8. juli Kl. 18.00

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er en firkløver fra toppen af det pulserende, aarhusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers.

Selvom alle fire musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektroniske samples og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

Lineup:

Jeppe Lavsen (git), Jon Døssing Bendixen (keys), Adrian Christensen (b), Rasmus Fisker (machine drum), Frederik Bülow (dr)

Halfdan Stefansson Trio

lørdag 9. juli Kl. 13.00

Fælles for bandet er en kærlighed for musikken og en tillid til den, men også respekt for musikken og dens større væsen. Bandets musik bygger på nuet og fortolkes åbent og legende i øjeblikket af musikerne. Sangene reflekterer de op- og nedture der findes i livet, og bygger på følelser af glæde og sorg, usikkerhed og kærlighed. Her kan musikken både være smuk og søgende, samtidig også grim og arrig, men den har altid en stærk energi i sig.

I sammenhæng med denne koncert har de inviteret Alfred Lykke med som gæst.

Alfred Lykke er guitarist og komponist med base i Aarhus. Sammen vil de give musik et helt nyt liv på scenen og skabe en unik og intens koncertoplevelse.

Lineup:

Alfred Lykke (Guitar), Halfdan Stefansson (Guitar), Gustav Lauridsen (kontrabas), Jens Højbøge Mosegaard (Trommer)

Fillé

lørdag 9. juli Kl. 15.00

Fillé er et jazz-hiphop-projekt bestående af unge musikere fra Aarhus og Aalborg.

Med Halfdan Stefansson og Aksel Korsgaard på guitar, Bertram Aaes på bas samt Jonathan Bruun Ravn og Sebastian Lange på henholdsvis keys og trommer befinder ensemblet sig i et dynamisk univers, hvor de kombinerer jazz og hiphop og skaber deres helt egen nordiske lyd.

I bestræbelserne på at skabe et mangfoldigt og medrivende lydbillede giver drengene liv til en musik, der har gode odds for at lade publikum fascinere af deres nordiske lyd. 

Fillé giver dig idéen om nordisk hiphop – Kom og prøv den!

Lineup: 

Halfdan Stefansson (Guitar), Aksel Korsgaard (Guitar), Bertram Aaes (Bas / Moog), Jonathan Bruun Ravn (Trommer / Keys), Sebastian Lange (Trommer / Keys)

 

Faratuben

lørdag 9. juli Kl. 18.00

Faratuben er et spændende møde imellem nogle af de bedste unge musikere fra Mali og Danmark. Navnet er en blanding af ordene Farafin (sort) og Toubabu (hvid).

Faratubens musik er tydeligvis fra dette årtusinde med synth-flader og clubbeats, men stadig med stærke rødder i den traditionelle malisiske bobomusik, som de tre maliske medlemmer har lært af deres far.

Med deres prisvindende debutalbum, ‘Sira Kura’ fra 2018, fortæller bandet en historie om social ulighed i Mali, hvor bobo-kulturen stadig kæmper for accept i samfundet. Men; albummet er også et internationalt opråb for forståelse og accept af vores forskellighed, i en stadig mere adskilt verden.

Når Faratuben ikke turnerer uden for Afrika, optræder gruppen stadig til traditionelle ceremonier i Mali, og agerer stadig backingband for artister som Salome Dembele og Ben Zabo m.fl. 

Faratubens musik har en uimodståelig danseenergi, og vi lover at der kommer gang i dansetømmerflåden! 

Lineup:

Sory Daou (voc), Mikas Bøgh Olesen (guitar), Ernest Koita (guitar), Jakob De Place (trommer), Dieudonne Koita (bas), Jens Peter Møller (perc.), Kassim Koita (Balafon)

* Instrumentskibet (særskilt event)

Søndag 10. juli Kl. 10.00

Instrumentskibet inviterer alle børn med ombord på en interaktiv oplevelse, der indeholder både musik, fantasi, leg og dans.

Musikken på skibet handler om livet på havet, om venskab, natur og om sammenhold. Disse elementer danner grundlaget for en fortælling om menneskelige relationer og om omverdens tilstand og problematikker.

Instrumentskibet består af en vibrafon, en kontrabas, et trommesæt og en sangstemme. Det er disse instrumenter og musikken de skaber sammen, der kombineret med leg og kreativitet udgør Instrumentskibet.

Koncerten er for børn og deres familier.

Lineup:

Ludvig Søndergaard (trommer), Viktoria Søndergaard (vibrafon), Kristoffer Bliksted (kontrabas), Signe Eggert (sang og trommer)

* Trypical Cumbia (særskilt event)

Søndag 10. juli Kl. 12.00

Trypical Cumbia har rødder i det oprindelige folk fra Chile, hos afro-colombianerne og i Ærøs danske muld.

Bandet er et eksempel på, hvordan kulturer og nationaliteter kan skabe noget nyt sammen. Faktisk er cumbia-genren, gruppen spiller, opstået på baggrund af Latinamerikas meget sammensatte befolkning, der gennem tiden har skabt nye kulturelle fænomener.

Med denne dansevenlige og publikumsaktiverende koncert vil Trypical Cumbia sætte fokus på, hvad kulturforskelle og integration betyder og kan bidrage med ud fra et musikalsk perspektiv.

Koncerten er for børn og deres familier.

Lineup:

José Lezaeta (sax), Cristian Jara (g), Alex Opazo (perc), Yannik Hartig (drm, perc)

Kiosk

Søndag 10. juli Kl. 13.00

Kiosk er et Aarhus-baseret band, der arbejder i krydsfeltet mellem poesi og musik. Sangene udgør en samlet fortælling om at være ung, blive ældre, være kvinde, mor, kæreste, rodløs, ensom, i fællesskab og nærmest lykkelig anno 2022. Det musikalske univers er inspireret af jazz, latin og pop. Ambitionen i Kiosk er at forene musik og poesi på en underfundig og tilgængelig måde. Kiosk har spillet koncerter i Aarhus, Aalborg, København og på en række festivaler. Bandet bestræber sig altid på at levere en helstøbt koncertoplevelse præget af legesyge, nerve og nærvær. 

Lineup:

Maj Ørskov (tekst / sang), Rasmus Hvelplund (saxofon), Andreas Ohrt (klaver/synth), Anders Boye (kontrabas), Severin Perc (perkussion/trommer).

 Sam & the Soulmates

Søndag 10. juli Kl. 15.00

En sangerinde med kæmpe udstråling og et super band står klar til at give musikalske oplevelser af en ganske særlig klasse. Sjælfulde fortolkninger af jazzstandards, vuggende brasilianske bossa novas, egne hits og en række franske overraskelser, tager tilhørerne med på en rejse, der først stopper, når den allersidste tone har ringet ud. I et underfundigt repertoire af kendte og ukendte numre, og hvor en sjældent set sproglig virtuositet og musikalitet gennemsyrer, bliver genrer, sprog og stile forenet og musikken får sit helt eget liv.

Lineup: 

Samara Bahrami (vokal), Morten Haugshøj (guitar), Bjarne Slipsager (sax), Mathias, Gregersen (bas), Kristoffer Lysgaard (trommer)

I think you’re awesome

Søndag 10. juli Kl. 18.00

Indiejazz med mange inspirationskilder

Oprindeligt skabt af bassist og komponist Jens Mikkel, dykker I Think You’re Awesome ned i et ocean af indiejazz, hvor afrobeats, country licks, fri improvisation, nutidig klassisk musik og pop kombineres i et opløftende mix. 

Deres første LP Løft Mig Op Så Jeg Kan Nå fra 2014 blev efterfulgt af Books og Books Live i 2016 samt Kiss Your Darlings og Acoustic Kiss Your Darlings (EP) i 2018. Senest har de i 2020 udgivet tre album bestående af The Kiss Your Darlings Suite, Suite to Be You and Me og Late Bloomer.

I Think You’re Awesome har opnået massiv spilletid i P8 Jazz, hvilket har hjulpet bandet til udsolgte koncerter i hele Danmark. De har optrådt på Copenhagen og Aarhus Jazz Festival, spillet live på nationalt tv, samarbejdet med blandt mange andre Aarhus Jazz Orchestra, DR Big Band, den danske trombone-legende Ole Fessor Lindgren, saxofonmester Christian Vuust og bigbandarrangør-troldkvinde Signe Bisgaard.

Alt i alt er de et af de mest spændende bands, der er opstået fra den pulserende danske jazzscene inden for de sidste 10 år.

Lineup:

Jens Mikkel Madsen (b), Alex Jønsson (g), Morten Kærup (g/bj), Lars Fiil (key, synth), Frej Lesner (perc, electronics), Andreas Skamby (drm)

Med en billet til festivalen får du tre enestående publikumspladser til 3-9 koncerter. Ønsker du at vide mere om billettyperne? 

Kontakt:
Email: info@givfest.dk

Telefon (+45) 6134 0604

Køb dine billetter til de to festivale her: